FADESA POLNORD POLSKA
Mieszkania, w których chce się żyć
Villa Botanica

FADESA POLNORD POLSKA (FPP) przekazała klucze do 2.000 mieszkań. Spółka FADESA POLNORD POLSKA (FPP) w projektach realizowanych w Warszawie i we Wrocławiu wydała klientom już 2.000 mieszkań

Warszawa, dn. 11.09.2014 r.

Przekazanie 2.000 mieszkań jest dla nas źródłem ogromnej satysfakcji, przede wszystkim dlatego że to dowód zaufania ze strony klientów. Chcielibyśmy serdecznie podziękować wszystkim, którzy zdecydowali się zamieszkać na jednym z osiedli wybudowanych przez FPP - mówi Małgorzata Gryc, dyrektor sprzedaży i marketingu w firmie Fadesa Polnord Polska. Sukces, jaki FPP odniosła zarówno na warszawskim, jak i wrocławskim rynku był możliwy dzięki dobrej lokalizacji projektów, zastosowaniu nowatorskich i funkcjonalnych rozwiązań architektonicznych, jak również wybiegającemu w przyszłość standardowi osiedli. - Dzięki perspektywicznemu planowaniu inwestycji oraz ich kompleksowej aranżacji możliwe było stworzenie przestrzeni przyjaznej mieszkańcom, co znalazło uznanie wśród naszych klientów - podkreśla Małgorzata Gryc.

4

Wszystkie inwestycje firmy zapewniają bezpośredni dostęp do terenów zielonych i charakteryzują się niezwykle starannym rozplanowaniem przestrzeni wspólnych. W obrębie każdego osiedla znajdują się liczne alejki spacerowe i tereny rekreacyjne. Znakiem rozpoznawczym projektów Fadesy jest rozbudowana infrastruktura dla rodzin z dziećmi. W inwestycji Ostoja Wilanów znajdują się tereny zielone o powierzchni ponad 5 ha przeznaczone do wyłącznego użytku mieszkańców, w wśród nich parki, jeziorko, place zabaw i boisko. Wyższy komfort życia zapewniają również w przemyślany sposób ulokowane w budynkach pomieszczenia zapewniające dodatkową przestrzeń do przechowywania oraz boksy na rowery i wózki dziecięce. Wygodzie mieszkańców służą także, znajdujące się na terenie inwestycji, lokale handlowo-usługowe i placówki użyteczności publicznej, jak np. przedszkola. Kluczowym założeniem dewelopera jest dostarczanie mieszkań, w których chce się żyć. Hiszpańsko-polska spółka Fadesa Polnord Polska, od rozpoczęcia działalności na rynku polskim w 2005 roku do połowy bieżącego roku, sprzedała ponad 2.150 mieszkań. Spółka osiągnęła w ostatnim czasie wynik 500 mieszkań w przedsprzedaży w swoich projektach zlokalizowanych we Wrocławiu (Osiedle Innova i Osiedle Moderno). Firma charakteryzuje się stabilną sytuacją finansową. W pierwszych sześciu miesiacach 2014 roku przychody ze sprzedaży wyniosły 123,67 mln zł. W końcu czerwca bieżącego roku spółka posiadała kapitał własny w wysokości 95,59 mln zł, a zobowiązania z tytułu kredytów wynosiły zaledwie 3,85 mln zł. Długofalowa strategia Fadesy przewiduje umacnianie pozycji firmy na rynku i sukcesywny rozwój działalności na terenie Polski. Deweloper posiada grunty pozwalające na wybudowanie ponad 1.000 mieszkań.

Projekty w trakcie realizacji:

Ostoja Wilanów Inwestycja Ostoja Wilanów (www.ostoja-wilanow.com ) położona jest na rozległym obszarze 17 ha w warszawskim Miasteczku Wilanów, między ulicami Klimczaka, Zdrową i Hlonda, niedaleko al. Rzeczypospolitej. Prowadzona jest w 8 etapach, w których powstanie łącznie 31 nowoczesnych, 4-piętrowych budynków. Ponad 5 ha na obszarze osiedla zajmują atrakcyjnie zagospodarowane tereny rekreacyjne. Znajdują się wśród nich m.in.: park leśny o pow. 2 ha, park centralny z jeziorkiem (długości 300 m.) z drewnianymi mostkami i biegnącymi wokół alejkami spacerowymi oraz oświetlone po zmroku boisko sportowe i tereny zabaw dla dzieci. Obecnie w Ostoi Wilanów prowadzona jest budowa dwóch z pięciu ostatnich budynków w inwestycji.

Osiedle Innova (www.osiedle-innova.com ) znajduje się we wrocławskiej dzielnicy Krzyki, u zbiegu ulic Nyskiej, Pięknej i Jesionowej. Poza doskonałym usytuowaniem, które zapewnia dostęp do pełnej infrastruktury miejskiej, inwestycję wyróżnia nowoczesny design budynków. Lokalizacja inwestycji na mapie akustycznej Wrocławia to jedno z najcichszych miejsc w mieście. Osiedle Innova oferuje ciekawe, niejednokrotnie nagradzane rozwiązania architektoniczne oraz wysoką jakość wykończenia. Projekt składa się z 9 eleganckich, klasycznych budynków. Obecnie realizowany jest ostatni etap inwestycji, w którym powstanie 112 mieszkań.

Osiedle Moderno Budowa Osiedla Moderno (www.osiedlemoderno.pl ) zlokalizowanego przy ulicy Pięknej we wrocławskich Krzykach, usytuowanego w bezpośrednim sąsiedztwie Osiedla Innova, rozpoczęła się w marcu tego roku. Inwestycja składa się ze 158 mieszkań znajdujących się w 4-piętrowym budynku. W obrębie osiedla znajdują się tereny rekreacyjne, plac zabaw dla dzieci i strefy wyposażone w sprzęt do ćwiczeń dla dorosłych.

Apartamenty Innova Przygotowywana inwestycja we wrocławskich Krzykach ma stanowić kontynuację i rozbudowę Osiedla Innova i Osiedla Moderno. Apartamenty charakteryzować się będą dużymi, wygodnymi tarasami, przestronnymi i funkcjonalnymi wnętrzami, otwartymi widokami z okna na okolicę. Osiedle ma współgrać z nowoczesnym i dynamicznym charakterem miasta Wrocław.

Villa Botanica Villa Botanica to inwestycja w fazie przygotowania do budowy. Ten wyjątkowy projekt harmonijnie wpisuje się w sielską atmosferę warszawskiego Powsina. W ramach inwestycji powstanie kompleks willi miejskich i stylowych kamieniczek.

FPP została utworzona w roku 2005, a jej akcjonariuszami są hiszpańska spółka MARTINSA-FADESA S.A. (51% kapitału) i polska spółka POLNORD S.A. (49% kapitału). FPP realizuje w chwili obecnej inwestycję Ostoja-Wilanów (www.ostoja-wilanow.com ) w Warszawie oraz Osiedle-Innova (www.osiedle-innova.com ) i Osiedle-Moderno (www.osiedlemoderno.pl ) we Wrocławiu. Ponadto FPP posiada w Polsce tereny wystarczające do wybudowania ponad 1.000 mieszkań. Od chwili zawiązania spółki do dnia 31 sierpnia 2014 roku, FPP sprzedała 2.157 mieszkań i przekazała do odbioru ponad 2.000 lokali. W roku 2013 FPP sprzedała 355 mieszkań, przekazała do odbioru 252 lokale oraz osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości 93,36 miliona złotych.

Zawiadomienie o połączeniu Fadesa Polnord Polska Sp. z o.o. ze spółką zależną FPP Powsin Sp. z o.o.
Kontakt | Polityka prywatności | Fadesa Polnord Polska
© Fadesa Polnord Polska Sp. z o.o.